Provsmakning: Galaxy IPA goes DIPA

Min Galaxy IPA goes DIPA är klar sedan ett tag. Förutom att Columbusen jag använde kanske inte var fantastisk så är resultatet väldigt bra!

IPAn hälls upp med ett fluffigt kritvitt skum som lägger sig sakta. Det lämnar fina spetsgardiner längs glasets insida. Efter ett tag finns det bara en vit ring kvar runt glasets insida. Färgen är knallgul och vätskan är väldigt disig. Snygg! Jag tror att disigheten beror dels på jästen (London Ale III) och att jag torrhumlade innan högkreusen helt lagt sig. ( Och kanskeeeeee på vattenbehandlingen, men detta är ännu oklart….)

Doften är superhumlig. Det doftar massa apelsin ,passionsfrukt, och lite tall. En liten ton av typ bensin också? Luktar fantastiskt faktiskt. Galaxy-humlen verkar ha varit av prima kvalitet.

Smaken är också väldigt tropiskt. Sjukt mycket apelsin och typ persika. En svag hint av laktritstoner kan man känna efter ett tag. Detta beror troligen på att de 100 g CTZ jag hade i inte riktigt hade samma klass som Galaxyn hade. Beskan är väldigt balanserad och den är extremt lättdrucken.  Kroppen känns lagom mullig och välavägd för stilen, så maltnotan kommer jag nog återanvända. Kolsyran är ganska låg vilket passar bra.

En av de bästa grummel-IPA jag gjort!

fix2fix1

2 reaktioner på ”Provsmakning: Galaxy IPA goes DIPA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s