Provsmakning: För sent för Hefe Weisse

Jag bestämde mig till slut för att tappa min hefeweisse på fat och inte prima på flaska. Weisse måste vara något av det snabbaste man kan brygga, ”grain to glass” på 6 dagar!

Veteölen hälls upp med en stor och ganska kompakt skumkrona. Färgen är ljust gul och vätskan är disig. Inte riktigt så disig som man får när man har mer jäst i vätskan, men ändå disig.

Det doftar hö, frukt och lite vetedeg. Smaken är frisk citrus och skumbanan och en svag hint av nejlika. Det sistnämnda är jag tacksam för, jag tycker inte särskilt mycket om weisse som smakar mycket nejlika.
Väldigt god och läskande!

Vätskan är relativt tunn.  Jag tror att detta delvis beror på att jag fatade ölen istället för att flaska den. Tydligen brygger många weisse och primar sen i fatet, detta för att få jästen i tanken. Smart! Det ska jag prova nästa gång. Weisse blir gärna lite rundare och fylligare i smaken om det finns lite mer jäst i glaset.
En klassisk sommaröl som har gått åt fort.

fix2fix1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s