Provsmakning: Saison Dupontish

Saison Dupontish har jäst ut som tänkt, efter lite fjäskande i form av en kupévärmare och filtar, till FG 1.007. Ölen har stått på fat i en ungefär en vecka nu.

Ölen hälls upp med ett försiktigt kritvitt skum som sakta lägger sig och lämnar ett par millimeter skumlock på vätskan. Vätskan är ganska klar med en svag disighet. Färgen är ljust halmgul. Ser väldigt elegant ut i glaset, lyxigt!

Doften är mousserande vin, örtig humle och en svag pust av honung.

När man tar en munfull av ölen känner man den stickiga kolsyran, som är ganska kraftig, som sticker mot tungan. Vätskan känns tunn och frisk, och smaken är pepprig, med massor av örtig humle. Lite bröd och lite lite gummi kan kännas. En svag hint av citrus i eftersmaken.

En betydligt bättre saison än mitt förra försök! Den är inte helt olik sin förebild, men Saison Dupont känns lite intensivare i sin jästkaraktär. Men som klonförsök är jag väldigt nöjd! En väldigt god saison som känns perfekt nu när vårsolen äntligen börjat lysa genom mina väldigt dåligt tvättade fönster.

fix2fix1

2 reaktioner på ”Provsmakning: Saison Dupontish

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s