Provsmakning: Wit Patrask

Lilla Lugnets första wit har varit klar ett tag och det är hög tid för en utvärdering.

Wit Patrask hälls upp med ett stort fluffigt kritvitt skum som sakta lägger sig. Fluffiga skumgardiner lämnas på glaskanten när skummet faller. Färgen är kallt gul. Vätskan är kraftigt disig, och den ser verkligen smarrig ut.

När man för näsan mot glaskanten är det först en doft som påminner om vit deg. Sen kommer en fruktigare , lite syrligare doft och en del citrus .

Smaken är först lite vetesyrlig, sen känner man en del friska citrussmaker och ganska mycket örtig pepprighet från jästen. Väldigt frisk! Kolsyran är medelhög, hade nästan kunna tänka mig lite mer (jag hade 6 g strösocker per liter). Vätskan är ganska tunn.

Detta är just nu min favoritöl i kylen då den är extremt läskande och relativt modest i alkoholhalt (4,3 % ungefär). En snygg och frisk törstsläckare som går åt fort här hemma just nu. Kul att brygga också! Vad apelsinskalet och koriandern gör vet jag inte riktigt. Gissningsvis är det dessa som ger citrusfriskheten, men det är ju så klart omöjligt att härleda de olikas smakerna till enskilda ingredienser. Kommer definitivt att brygga fler wit!fix2fix1fix3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s