Kommande bryggningar

Jag har hamnat i den klassiska brygg-apatin. Det finns så mycket jag vill brygga att inget blir gjort. Nu har jag i alla fall lagt upp en plan för de kommande tre bryggningarna. Jag borde ju som jag tidigare sagt börja fokusera mer på maltdriven öl pga rådande problem med tillgång och kvalitet på humlen, men jag gillar ju humlat mest och det är alltid IPAn och DIPAn som går åt fortast i ölkylen. Så därför blir det ganska humliga saker som ska bryggas.

Först ut blir en Fatamorgana-klon. Denna har jag försökt klona en gång, men efter det har Henok offentliggjort receptet på deras Facebooksida. Mitt försök blev en god DIPA, men den smakade inte som orginalet, vilket ofta blir fallet med kloner. Mitt recept skilde sig en hel del från det recept som Omnipollo använder, så jag tänkte prova att brygga igen. Det enda som faktiskt stämde hyfsat var humlemängderna. En annan sak som jag inte var medveten om var att de använder en brittisk alejäst för att jäsa den här. De använder sig också av mältat havre, men det går ju inte att få tag i. Vill man göra en klon med identisk maltnota får man gå full hipster och mälta sin egen havre. Det ska jag inte göra.

feature-the-brew-Fatamorgana-sunrise-label-art-580x838
Omnipollo Fatamorgana

Nästa öl blir också en favorit i repris. Jag ska återigen försöka mig på en Pliny-klon, med ett uppdaterat recept. Den blev svingod sist.

Det tredje jag bestämt mig för är en saison som jag ska jäsa med WLP568 och humlas med enbart azacca. Detta har jag haft ingredienser hemma för ett tag, men jag har inte kommit mig för att  göra den.

PS: Jag behöver en ny jäskyl. Så är det någon i Göteborgsområdet som sitter på ett halvskåp som ni inte behöver och vill sälja så hör av er!

PS2: Till er som hört av er ang. när provsmakningen av Wit Patrask kommer så kommer den i helgen!

5 reaktioner på ”Kommande bryggningar

  1. Alltid lika roligt att läsa dina recensioner + tips på bryggningar. Gjorde din West Coast Equinox igår kväll,kommer bli magisk då smaken var mums. Sen clone av pliny var king! keep up the good work kompis

    Gillad av 1 person

  2. Hur ser din tolkning av det ”officiella” Fatamorgana-recept ut? Som jag minns det var väl receptet som Henok publicerade på Facebook ganska knapphändigt med detaljer, typ humlemängd etc?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s