Provsmakning: People Pale Ale – Halv Nelson

Det är dags för en liten utvärdering av min senaste folkölsapa/sessionIPA.

När min halv nelson hälls upp är det med ett stort fluffigt vitt skum som lägger sig ganska fort och lämna fluffigaskumgardiner på glaskanten som inte försvinner. Färgen är djupt orange. Väldigt vacker öl!

Doften ger mycket tropisk juice, nästan lite åt tysk multivitamindryck (om ni minns?). Man känner papaya, passionfrukt och klementin. En liten doft av banan kan också märkas? Det har jag aldrig känt att en öl doftat förr!

Smaken är först väldigt mycket klementin,sen  lite apelsin och vitt bröd och sen kommer en liten beska. Ganska torr. Vätskan är ganska tunn och kolsyran är lite stickig. Jag hade önskat lite mer kropp av den här! Förra gången tycker jag att jag fick denna fylligare. Detta kan bero på att jag denna gång jäste med San Diego Super, och inte us-05 som sist.

En god folköl som läskar och går ner, och som duger alldeles utmärkt att ta ett par stycken av en tisdagskväll.

fix1fix2fix3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s