Bryggångest och humletorka

Så då var man där igen! Fast i vinkelvolten med den vanliga bryggångesten som infinner sig när man har möjlighet att brygga vad man vill men man inte kan komma på vad. Så jag tänkte göra en lista över stundande projekt.

Det jag i nuläget skissat recept på är:

– En ny folkölsAPA/sessionIPA, min People Pale Ale blev väldigt bra.
– En berliner weisse alternativt en gose (blev aldrig av ifjol)
– En belgisk trippel
– En barley wine, även detta kom på skam år 2015
– En brown ale
– En APA eller IPA med grapefrukt
– En ny saison, en stark en tänkte jag. Torrhumlad med nåt kul!

Ett problem inför den här bryggsäsongen är att det kommer bli dyrare och svårare att få tag i humlesorter pga ovanligt dålig skörd 2015. Man kommer få finna sig i att byta ut vissa typer av humle mot en annan sort. Jag älskar ju välhumlat så detta kommer såklart bli ett problem men jag får helt enkelt börja nörda in mig på annan typ av öl än humlebomber.

 

 

2 reaktioner på ”Bryggångest och humletorka

  1. Kan bara kommentera , people pale Ale är grym .
    Alla mina vänner som smakat den tycker den e magisk . Så tummen upp för dig mannen , ja hottade upp den lite men awesome

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s