Provsmakning: Simcoe Single Hop IPA

Det är dags för att utvärdera min senaste IPA. Jag hade ju från början tänkt att göra en ”Mosaic Single Hop” men det blev istället en ”Simcoe Single Hop”.

Jag har inte haft möjlighet eller lust att brygga nåt nytt på ett tag nu, men det ska snart bli andra bullar av.

Mitt senaste bryggalster hälls hur som helst upp med en väldigt gul färg och det kokainvita skummet reser sig ganska högt. Skummet lägger sig efter ett tag och lämnar lite skumgardiner på glasets insida, för att sen bara bli ett litet vitt lock på vätskan. De öl jag kallagrat har fått en nästan kristallklar vätska medans den öl jag visar på bilden bara kylts en dag eller två, och är sedermera ganska disig. Jag gillar verkliga att IPA är disig. Vacker öl är det hur som helst.

Doften är  grape, ananas och lite tall. När jag smakar på ölen känner man tallbarr och kåda och även en uns av pressad citron. Påtaglig beska! Alkoholen kan anas i bakgrunden, men är väldigt tillbakahållen. Är det möjligtvis bara för att jag vet att den bara är bryggd på en sorts humle som jag tycker den är lite endimensionell? Omöjligt attt svara på, men jag tycker att mina IPA brukar ha bättre humleprofil. Det är åtminstone väldigt nyttigt att testa en humlesort allena för att kunna känna igen just simcoes smak- och arombidrag.

Sammanfattningsvis en habil IPA som kommer slinka ner, men samtidigt ingen IPA som jag kommer minnas som en av mina bästa.

fix1 fix2

5 reaktioner på ”Provsmakning: Simcoe Single Hop IPA

  1. Bra fråga! Ja det hade jag väl. Från början hade jag tänkt lägga mer på 60-givan och då hade jag en 15-minutersgiva, men så ville jag dra ner beskan lite så jag minskade 60-givan, och flyttade då bak 15-minutersgivan lite för att balansera.

    Gillad av 1 person

  2. Ah, okej! Jag sitter själv och pysslar med ett recept så jag var lite nyfiken på din humlegiv och funderar själv på hur jag ska få ihop det. Jag har egentligen lite mindre humle än jag hade tänk till min dipa 🙂 Vi får se vad det blir, hehe!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s