Provsmakning: Hefe Weizen

Så, väldigt sent, kommer utvärderingen av min Hefe Weizen. Jag har varit bortrest ett tag, men nu ska jag försöka ägna mer tid åt bryggning (och bloggning).

Detta är mitt första försök att göra en stiltypisk sydtysk veteöl. Ölet hälls upp med ett kraftigt fluffigt skum. Färgen är halmgul. När man först häller upp ölet utan att ta med något av jästen så är det halvdisigt, men om man häller i lite av bottensatsen så får ölen det typiska weissbierutseendet med en härligt ogenomtränglig grumlighet.

Doften är syrlig och lite nejlika.

Smaken är nejlika och skumbanan och avslutas med veteölssyrlighet på tungan. Hade kunnat vara ännu mer banan faktiskt. Vätskan är medeltjock och känns lagom. Kolsyran är kraftig, precis som jag önskade (10 g strösocker per liter).
Det bildas fluffiga skumgardiner när ölen dricks.

En bra veteöl utan krusiduller som funkar utmärkt i den högst hypotetiska sommarvärmen. Gott!fix3

fix2fix1

Annonser

En reaktion på ”Provsmakning: Hefe Weizen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s