Bryggångest

Allt som oftast vet man vad man ska brygga härnäst. Man har någon idé som man vill testa eller så är öllagret slut och man behöver lite mer bruksöl i kylen. Men ibland så är man för sugen på att brygga massa olika saker samtidigt, vilket resulterar i att man inte brygger nånting alls. Så är det för mig just nu. Jag har en IPA i hink som snart ska flaskas, så IPA-kontot är säkrat. Likaså har jag en bra DIPA som är färdig att drickas. Just nu har jag massa olika idéer som jag vill brygga, men jag får aldrig ändan ur vagnen:

Först ut blir en saison, superenkel, bara pilsnermalt, strösocker och humlad med EKG. Här ska jag använda jästen jag odlade upp från bottensatsen av en Vieille Ville Saison.

Dessutom vill jag brygga följande:

  • En belgisk tripel
  • En ESB-klon
  • En amerikansk Barley Wine
  • En rågIPA
  • En imperial stout (första batchen tar snart slut!)
  • En lager (egentligen tycker jag inte att lager är så kul, mest bara för att jag numera kan jäsa i kyl).
  • En kölsch
  • En veteöl

Problemet med bryggning om man jämför med matlagning är ju att man kan inte bara improvisera och göra lite freestyle, utan man måste ju planera in så man verkligen har tid och kunskap att fullfölja projektet.

Återkommer i alla fall med min saisonbryggning snarast.

Bryggångest
Bryggångest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s