Provsmakning APA 2.0

Så här på valborgsmässoafton och tillika Hans Majestäts födelsedag var det dags att prova APA 2.0.

Bygelflaskan öppnas med ett betryggande plopp och det bildas ett vackert kokainvitt skum. Det doftar av tropiska frukter (såklart) och en viss barrighet.

Färgen är djupt 70-talsorange-goes-solnedgång och är väldigt fin.
provsmakAPA2

Vätskan känns ganska tjock för att vara en APA. Känslan som dyker upp är ”glasig”, extremt ren med ändå någon slag tjockhet i känslan. Jag tror detta beror på jästen som jag använde, San Diego Super, och jag får se vad jag gillar det. Jag bryggde ju även min Pliny-klon med denna jäst så jag får se om känslan återkommer där.

Smaken är frisk och smakar av orange-röd citrus och inte så gul-grön citrus. Uppfriskande, perfekt i den blygsamma aprilsolen. Det känns som en bra allroundöl, men för att jag ska bli riktigt nöjd med en så här välhumlad sak så saknar jag ca 1-1,5 % ABV. Kroppen känns också lite lite tunn, jag tror att jag antingen ska mäska lite högre temp eller utöka münichandelen i receptet.  Beskan som jag alltid brukar överdriva håller sig här i bakgrunden, och jag tror faktiskt att jag nästa gång ska köra på med ännu lite mer i bittergivan.

Hur som helst, detta är med god marginal den bästa APA jag bryggt.

En reaktion på ”Provsmakning APA 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s